SCHENGEN VİZESİ NEDİR?NASIL ALINIR?

SCHENGEN VİZESİ HAKKINDA GENEL BİLGİ

    Diyelim Avrupa da  çok merak ettiğiniz hayran olduğunuz bir ülkeye gitmek istiyorsunuz ama önünüzde büyük bir engel var Schengen! Ama aslında o kadar da korkulacak birşey değil ve doğru adımları atarsanız çok kolay bir şekilde alabilirsiniz Schengen vizesini.  Schengen vizesi Schengen  bölgesine üye olan ülkeler arasında seyahat etmenizi sağlayan bir vize türüdür bu vizeyi aldığınız zaman istediğin schengen bölgesinde vize aldığınız gün kadar konaklama yapabilirsiniz ve eğer isterseniz birden çok ülkede gezerek konaklamanızı sürdüre bilirsiniz.

SCHENGEN’E DAHİL OLAN ÜLKE LİSTESİ

  1. Belçika
  2. Avusturya
  3. Çek Cumhuriyeti
  4. Danimarka
  5. Estonya
  6. Finlandiya
  7. Fransa
  8. Almanya
  9. Yunanistan
  10. Macaristan
  11. İzlanda
  12. İtalya
  13. Letonya
  14. Litvanya
  15. Lüksemburg
  16. Malta
  17. Hollanda
  18. Norveç
  19. Polonya
  20. Portekiz
  21. Slovakya
  22. Slovenya
  23. İspanya
  24. İsveç
  25. İsviçre
  26. Lihtenştayn

 

SCHENGEN VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

        Normal şartlarda vize ücretiniz sadece 60 Euro dur fakat işin içine aracı kuruluşlar girdiği zaman bu ücret 250 euro kadar bulabilmektedir.Bundan ötürü kendi başınıza başvuru yapmanız daha avantajlıdır ama belgelerinizi çok dikkatli bir şekilde hazırlamayı unutmayınız.

Gerekli evraklar listemizin ilk sırasında

En az 6 ay geçerliliği bulunan bir adet pasaport(2-3 sayfası boş olacak)

Pasaportunuzun resminin olduğu ilk sayfa ve son sayfasının fotokobileri

2 adet biyometrik fotoğraf(vize ve pasaport için çekilenlerin ölçüleri farklı)

Uçak ve otel rezervasyonlarının fotokopileri

Detaylı hesap ekstreniz(kalacağınız gün  başına 100 euro göstermeniz yeterli)

Vize talep formu

Öğrenci iseniz öğrenci belgesi

İş yeriniz var ise vergi levhası,sicil gazete

Üzerinize ev,araba var ise onların fotokobileri

Bu belgeleri hazırladıktan sonra geldik en önemli kısıma hangi ülkeden başvuru yapacaksınız?En kolay vize veren 2 ülke Yunanistan ve İtalya bu 2 ülke arasından başvuru yapmanız faydalı olacaktır duruma göre tek girişli ve çok girişli vize alabilirsiniz eğer ilk defa vizeye başvuru yapıyorsanız büyük ihtimal ile tek girişli bir vize alacaksınız.

SON SÖZ

  Genel olarak yapmanız gereken bunlar eğer yardımcı şirket ile başvuru yapacak iseniz şirketi iyi araştırmanızda fayda var çünkü dolandırıcı çok firma var firma önerilerim idata ve vfs global olacaktır.Kafanıza takılan bir şey olursa mail gönderebilirsiniz.

OKUDUĞUNUZ VE DESTEK OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

ROTANIZ GEZİ OLSUN!

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir